07/04/2016

Espinaler col·labora en el sopar de la gala del Català de l’Any

Espinaler estarà present en el sopar de la gala del Català de l’Any, cloenda de la cerimònia d’entrega del premi Català de l’Any, que se celebra el 7 d’abril al Teatre Nacional de Catalunya.

L’empresa vilassarenca oferirà un combinat dissenyat per l’edició d’enguany, composat per una selecció de les millors conserves de la marca. Entre ells, l’anxova del Cantàbric, pescada entre els mesos d’abril i maig, madurada en càmeres a les instal·lacions de l’Espinaler i posteriorment netejada a mà. Les escopinyes de la Ria de Noya i els musclos procedents de les batees de la Ria d’Arousa, dos dels productes més reconeguts de l’Espinaler no poden faltar en el combinat; que també inclourà les olives farcides d’anxova, de la varietat Manzanilla Fina i curosament dessossades.

El combinat se servirà en una llauna típica en què s’envasen les conserves i com les que Espinaler utilitza en els locals propis. El tast es podrà acompanyar del producte estrella de la marca, la salsa Espinaler, elaborada amb una recepta tradicional des de 1950, a base de vinagre, pebre i espècies seleccionades. La presentació en conjunt atorga una imatge de qualitat i tradició, trets emblemàtics d’Espinaler i dels seus productes.

El Sopar de l’Any estarà elaborat per una formació de cuiners catalans de projecció internacional, dirigits per Ferran Adrià, Carme Ruscalleda i els germans Jordi i Josep Roca. La fusió entre els plats representatius dels millors restaurants de Catalunya i els productes que aporten marques com Espinaler resulta en una experiència gastronòmica única, que el cronista culinari Pau Arenós defineix com “l’espectacle gastronòmic més sorprenent i sofisticat de Barcelona”.

Foto: El Periódico